Meer over mij

Mijn naam is Bé van Lotringen. Ik ben psycholoog NIP, vitaliteitscoach en runningtherapeut. Daarnaast ben ik enthousiast hardloper.

Ik woon met mijn gezin en hond in Aalsmeer en heb een prachtige praktijkruimte aan de rand van het Amsterdamse Bos. Deze is gevestigd in de Dorpskerk in het Oude Dorp van Amstelveen. Het bos is een mooie plek voor een wandeling en gesprek of om hard te lopen.

Als psycholoog en runningtherapeut kies ik mijn werkplek bij voorkeur in of dichtbij de natuur. Het licht, de lucht en alle kleuren ondersteunen mijn visie dat beweging een positieve kracht bij je naar boven haalt die verrast. Ik geloof in beweging. Beweging geeft ruimte. Ruimte in je lijf en je hoofd.

Wie in beweging is, ontdekt wat hij wil.

Praktijkruimte in Amstelveen

Opleiding

Na in 1997 de opleiding Theaterwetenschappen (Dramaturgie) te hebben afgerond, startte ik in 2001 met de studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2007 ben ik afgestudeerd in klinische psychologie (PSYCHOLOOG NIP) met de doctoraalaantekening sportpsychologie. 

Tijdens deze periode was ik een enthousiast atleet (langeafstand hardlopen) en heb ik me verdiept in eetstoornissen in de sport. Na mijn eigen hardloop carrière ben ik me gaan richten op training geven via een opleiding voor Trainer loopgroepen aan de KNAU en daarna een opleiding Runningtherapie waar ik mijn interesse voor psychologie en beweging kon combineren.

Vanuit mijn vakgebied als psycholoog heb ik me bijgeschoold op het gebied van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, familieopstellingen en EMDR. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in Lichaamsgerichte traumatherapie.

Op het gebied van rust en beweging heb ik de cursus Chi Running gevolgd en ben deze methode gaan integreren in de looptrainingen. Bij Stans van der Poel heb ik geleerd om, met behulp van de door haar ontwikkelde gevalideerde apparatuur (EnergyControl Methode), mensen met energieproblemen te testen en te ondersteunen met ademtherapie en de juiste trainingsintensiteit.

Sinds 2014 ben ik me verder gaan verbreden naar ontwikkelvraagstukken en heb ik de opleiding tot vitaliteitscoach bij Albert Sonnevelt gevolgd. In 2016 heb ik mijn coachingtechnieken verder uitgebreid door de opleiding voor Transformational Presence Coaching van Alan Seale te volgen.

Juist de combinatie van deze interessegebieden en technieken maakt me blij. Ik blijf me verdiepen in dat wat me aanspreekt.

Ik ben lid van Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), Vereniging voor Sportpsychologen Nederland (VSPN), Vereniging voor Runningtherapeuten (BRTN) en de EnergyControl Academy (Rustmeting en inspanningstesten) .

Samenwerking

Voor klinische zorg werk ik onder de vlag van 1nP, waarbinnen ik vergoede BGGZ- en SGGZ-trajecten verzorg voor volwassenen.

Voor sportpsychologie werk ik samen met Karin de Bruin.

Via Mind&Health verzorg ik vitaliteitscoaching.

Onder de koepel van Pulso bied ik (kortdurende) coachingtrajecten voor werknemers uit het bedrijfsleven.

Met Sportrusten werk ik samen voor rustmeting en inspanningstesten en ademtherapie.

De leiderschapsreizen/trails faciliteer ik via de Foundation for Natural Leaderschip.

Mooie mensen en blij om mee samen te werken:

Esther Koning: vriendin, co-facilitator in leiderschapstrails en collega caddy bij Mind&Health.

Jasper Folmer: co-facilitator in leiderschapstrails